U03: Siste post

Kill your babies – helst i en stødig revisjon”

Frananger har nå egen nettside, og venter kun på at Brønnøysundregistret skal gi oss et organisasjonsnummer. Første fase er i skrivende stund (aller nesten) gjennomført. 

Dette var ganske lett, og om noen har lyst til å gjøre noe lignende, så anbefales dere på det sterkeste å kontakte en regnskapsfører som kan ‘lose’ dere gjennom prosessen. 

Hypotesen om at et foretak er et ‘sett med gode vaner som skaper verdi’ er enda ikke motbevist. Dog, disse vanene må revideres på en relativt jevnlig basis. Revisjonen av ukentlige blogginnlegg er godt i gang – og jeg har en sterk mistanke om at det finnes bedre vaner å opprettholde. 

I tiden framover (og inn i evigheten) vil selskapet bygges i etapper. Hver sesong – vinter, vår, sommer, og høst – vil inneholde en etappe med definerte mål og en revisjon i etterkant. 


Det er (inntil videre) identifisert to veier for Frananger – det ene er INN i oppdrettsnæringen, det andre er UT (og tilbake). Begge disse skal nå utforskes.

INN er rettet innad i sjømatindustrien. Nettverket, språkkunnskapen og erfaringene jeg allerede har, vil her komme svært godt med. Utgangspunktet for dette er bl.a. at det skal publiseres et fritt tilgjengelig, løsningsorientert og lettfattelig fiskevelferds- og lakselusbekjempelseskurs på denne nettsiden.

UT er for folk utenfor, på kanten, eller på vei inn i næringen. Det finnes også en verden og industri utenfor fjordene vi har fisken vår i. Her er det både teknologier, selskap og mennesker (med stort verdiskapningspotensiale) som er interessert i oppdrett, men som trenger en lettfattelig innføring i hva vi holder på med – et fargerikt ‘Introduksjonskurs i oppdrett’:

  • Hvordan fungerer fiskeoppdrett?
  • Hvem er menneskene (og titlene på disse) som holder på med dette?
  • Hva er utfordringene, og hvordan kan disse løses?

Spenn dere fast.